دوره 28، شماره 2 - ( 4-1401 )                   برگشت به نسخه مرتبط | برگشت به فهرست نسخه ها

Jafarbegloo O L, Kashaninia Z, Seyedfatemi N, Haghani H. Comfort status of the hospitalized patients with mental disorders in the psychiatric wards of Lavasani social security hospital in Tehran in 2020. Journal of Hayat 2022; 28 (2) :199-215
جعفربگلو ام لیلا، کاشانی‌نیا زهرا، سیدفاطمی نعیمه، حقانی حمید. بررسی وضعیت آسایش مددجویان با اختلال روان‌پزشکی بستری در بخش‌های روان‌پزشکی بیمارستان شهید دکتر لواسانی شهر تهران در سال 1399. حیات. 1401; 28 (2) :199-215

1- گروه آموزشی پرستاری توانبخشی، دانشـکده پرسـتاری و مامـایی، دانشـگاه علـوم پزشـکی ایران، تهران، ایران
2- گروه آموزشی پرستاری کودکان، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علـوم پزشکی ایران، تهران، ایران؛ مرکز تحقیقات مراقبت‌های پرستاری و مامایی، پژوهشکده مدیریت سلامت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران ، kashaninia.za@iums.ac.ir
3- گروه آموزشی روان‌پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علـوم پزشکی ایران، تهران، ایران؛ مرکز تحقیقات مراقبت‌های پرستاری و مامایی، پژوهشکده مدیریت سلامت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
4- گروه آموزشی آمار زیستی، دانشکده مدیریت و اطلاع‌رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
زمینه و هدف: با توجه به این که آسایش هدف نهایی کلیه فرآیندهای پرستاری است، مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت آسایش مددجویان بستری با اختلال روان‌پزشکی انجام گرفته است.
روش بررسی: این پژوهش از نوع توصیفی- مقطعی است که با شرکت 275 مددجوی بستری در بخش‌های روان‌پزشکی بیمارستان شهید دکتر لواسانی در سال 99 در تهران انجام گرفته است. نمونه‌گیری به صورت مستمر بود. مددجویان پرسشنامه‌های جمعیت‌شناختی و ابزار آسایش افراد بستری در بخش روان‌پزشکی را تکمیل نمودند. داده‌ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی، آزمون‌های آماری تی‌مستقل، آنالیز واریانس و آزمون تعیینی شفه در نرم‌افزار SPSS نسخه 24 در سطح معناداری 05/0p< تحلیل شد.
یافته‌ها: 9/66% (184 نفر) بیماران مرد بودند. نمره آسایش کلی مددجویان 76/128 بود که براساس امتیازبندی از عدد 38 تا 190 میزان آسایش بیش‌تر از میانه بود. بیش‌ترین امتیاز در ابعاد آسایش به ترتیب حیطه فرهنگی‌اجتماعی (55/91±20/65حیطه روانی معنوی (50/31±19/64)، حیطه فیزیکی (06/37±22/58) و حیطه محیطی (39/22±19/49) بوده است. آزمون تعیینی شفه نشان داد که نمره آسایش در مددجویانی که میزان درآمدشان کفایت می‌کند به طور معناداری (001/0p<) بالاتر بوده است. همچنین مددجویانی که شغل آن‌ها کارمند است نمره آسایش بیش‌تری نسبت به سایرین کسب نموده‌اند (017/0=p).
نتیجه‌گیری: مددجویان کم‌ترین آسایش را در حیطه محیطی و بالاترین آسایش را در حیطه فرهنگی- ‌اجتماعی کسب کردند بنابراین توصیه می‌شود که برنامه‌ریزی و اجرای کلیه مداخلات پرستاری با هدف حفظ و بهبود آسایش در حیطه محیطی بخش‌های روان‌پزشکی انجام گیرد.

انتشار: 1401/6/21 | انتشار الکترونیک: 1401/6/21