دوره 17، شماره 4 - ( 11-1390 )                   برگشت به نسخه مرتبط | برگشت به فهرست نسخه ها

Safdari R, Torabi M, Cheraghi M A, Masoori N, Azadmanjir Z. Achievements of Nursing Portal Development in Selected Countries. Journal of Hayat 2012; 17 (4) :46-62
صفدری رضا، ترابی ماشاءالله، چراغی محمدعلی، ماسوری نیلوفر، آزادمنجیر زهرا سادات. دستاوردهای توسعه پورتال پرستاری در کشورهای منتخب. حیات. 1390; 17 (4) :46-62

1- دانشیار گروه آموزشی مدیریت و فناوری اطلاعات سلامت دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- مربی پژوهشی پژوهشکده غدد و بیماری‌های متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- استادیار گروه آموزشی پرستاری مراقبت‌های ویژه دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران
4- استادیار گروه آموزشی مدیریت و فناوری اطلاعات سلامت دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
5- کارشناس ارشد آموزش مدارک پزشکی ، azadm@razi.tums.ac.ir
زمینه و هدف: فناوری‌های مبتنی بر وب فرصت‌های جدیدی را پیش روی آموزش، پژوهش و توسعه حرفه‌ای پرستاری قرار می‌دهد. ایستایی و پراکندگی اطلاعات مورد نیاز پرستاران در اینترنت، ممانعت مدیران از استفاده از آن در ساعات کاری و نگرش سنتی به پرستاری به عنوان یک کار فیزیکی و نه هوشمند، موجب بهره‌برداری کم پرستاران از فناوری‌های اینترنتی جهت توسعه حرفه‌ای و تبادل دانش می‌شود. راه‌اندازی پورتال ملی پرستاری بهترین راهکار برای رفع این مسأله است. پژوهش حاضر با هدف کسب تجارب راه‌اندازی پورتال‌های پرستاری چند کشور و ارایه پیشنهادهایی در این زمینه انجام گرفته است.

روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع توصیفی -تطبیقی می‌باشد. پس از مطالعه سیستماتیک متون، حداقل ویژگی‌های ساختاری و محتوایی پورتال‌های پرستاری مشخص گردید و از طریق مشاهده، مکاتبه و تکمیل چک لیست، پورتال‌های کشورهای منتخب بررسی شد.

یافته‌ها: امکان شخصی‌سازی، پروفایل کاربر، جستجو، نمایش مستقل از پلتفرم، قابلیت SSO ، سازوکارهای امنیتی و امکانات تعاملی، ارایه راهنماهای بالینی، دوره‌های آموزش مداوم و یادگیری الکترونیک و تسهیل اجرای فرایندهای پرستاری مبتنی بر شواهد از وجوه مشترک پورتال‌های پرستاری مورد بررسی می‌باشد.

نتیجه‌گیری: ایجاد یک پورتال جامع تخصصی برخوردار از تمامی ویژگی‌های مطلوب، با پشتوانه راهبردی توسعه و نگه‌داشت پورتال و آنالیز نیازهای کاربران تحقق می‌یابد. همچنین وجود ساختار مشخص و یک پارچه ماهیت‌های نظام خدمات پرستاری و بخش‌های مرتبط نظام سلامت، شرط اصلی تحقق یک پارچگی خدمات و محتویات ارایه شده توسط پورتال است.

انتشار: 1392/5/29 | انتشار الکترونیک: 1392/5/29