دوره 27، شماره 1 - ( 1-1400 )                   برگشت به نسخه مرتبط | برگشت به فهرست نسخه ها

Rahimi V, Heidari M, Naeimi S, Moradbeigi K. The effect of targeted and game-based pharmacology ‎education on nursing students' pharmacology scores. Journal of Hayat 2021; 27 (1) :72-83
رحیمی ویدا، حیدری مریم، نعیمی سمانه، مرادبیگی خدیجه. اثربخشی آموزش داروشناسی به صورت هدف‌دار و مبتنی بر بازی بر نمرات ‌داروشناسی دانشجویان پرستاری. حیات. 1400; 27 (1) :72-83

1- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی آبادان، آبادان، ایران
2- گروه آموزشی پرستاری داخلی جراحی، دانشگاه علوم پزشکی آبادان، آبادان، ایران ، heidari.maryam84‎@yahoo.com
3- گروه آموزشی پرستاری کودکان، دانشگاه علوم پزشکی آبادان، آبادان، ایران
زمینه و هدف: سطح ناکافی دانش دارویی دانشجویان پرستاری، خطر بروز اشتباهات دارویی را به دنبال دارد و این امر یکی از بزرگ‌ترین نگرانی­های مربیان بالینی است. لذا مطالعه حاضر در جهت تدوین برنامه آموزشی مناسب با هدف تعیین اثربخشی آموزش داروشناسی به صورت هدف‌دار و مبتنی بر بازی بر نمرات داروشناسی دانشجویان پرستاری انجام گرفته است.
روش بررسی: این مطالعه­ مداخله­ای نیمه تجربی در سال 98-1397 به صورت سرشماری، در دانشجویان پرستاری ترم 3 دانشگاه علوم پزشکی آبادان انجام گرفت. مداخله شامل آموزش داروشناسی بالینی در قالب بازی طی یک دوره کارآموزی (شامل 10جلسه) بود. جلسه­ اول تا سوم شامل برگزاری کلاس نظری داروشناسی، جلسه­ چهارم تا نهم شامل اجرای بازی، کلاس نظری و کار بالینی، جلسه دهم شامل برنامه مرور ایستگاهی و برنامه رقابتی استخر اطلاعات دارویی بود. «آزمون داروشناسی» قبل و بعد از مداخله انجام گرفت. داده­ها از طریق آزمون تی­زوجی در نرم‌افزار SPSS نسخه 18 تحلیل شد.
یافته‌ها: 77 دانشجو تا پایان مطالعه حضور داشتند که 42 نفر زن و 35 نفر مرد بودند. میانگین سنی آنان 2±21 سال، معدل کل دانشجویان 81/3±57/15 و میانگین نمره داروشناسی آنان 42/3±74/14 بود. براساس نتایج آزمون، میانگین نمره­ پیش­آزمون 83/5±06/26 و پس­آزمون 02/4±58/31 بود که بیانگر اختلاف معنادار بین قبل و بعد از مداخله است (001/0>p).
نتیجه‌گیری: این برنامه آموزشی هدفمند منجر به افزایش سطح نمرات داروشناسی دانشجویان پرستاری شد و می‌تواند به عنوان روشی مناسب جهت ارتقای دانش و درک داروشناسی دانشجویان استفاده گردد.

انتشار: 1400/3/24 | انتشار الکترونیک: 1400/3/24