دوره 26، شماره 4 - ( 10-1399 )                   برگشت به نسخه مرتبط | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirkazehi Rigi Z, Sheikhi F, Dadpisheh S, Balouch V, Kalkali S. Awareness and performance of the bakers regarding the prevention of covid-19 in Iranshahr city, 2020. Hayat. 2020; 26 (4) :440-454
URL: http://hayat.tums.ac.ir/article-1-3872-fa.html
میرکازهی ریگی زهره، شیخی فیروزه، دادپیشه سعیده، بلوچ واحدبخش، کلکلی سعید. بررسی سطح آگاهی و عملکرد نانوایان شهر ایرانشهر در مورد پیش‌گیری از بیماری کووید-۱۹ در سال ۱۳۹۹. مجله حیات. 1399; 26 (4) :440-454

URL: http://hayat.tums.ac.ir/article-1-3872-fa.html


1- گروه آموزشی مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر، ایرانشهر، ایران
2- گروه آموزشی فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر، ایرانشهر، ایران
3- گروه آموزشی اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر، ایرانشهر، ایران
4- گروه آموزشی پرستاری اورژانس، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر، ایرانشهر، ایران ، saeedkalkali@gmail.com
چکیده:   (342 مشاهده)
زمینه و هدف: کارکنان مرتبط با مواد غذایی ممکن است ویروس کووید-۱۹ را با سرفه کردن و یا عطسه کردن به مواد غذایی انتقال دهند، از این رو آگاهی کارکنان مواد غذایی از راه­های انتقال و پیش‌گیری ویروس کووید-۱۹ مهم است، لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین سطح آگاهی و عملکرد نانوایان شهر ایرانشهر در مورد پیش‌گیری از بیماری کووید-۱۹ انجام گرفته است.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی تعداد ۴۷ نانوایی مشغول به کار در سطح شهر ایرانشهر از طریق نمونه­گیری طبقه­ای تصادفی در سال 1399 انتخاب شدند. داده­ها با استفاده از پرسشنامه اطلاعات جمعیت‌شناختی، پرسشنامه محقق ساخته سنجش سطح آگاهی (۱۵ آیتم) و چک لیست عملکرد بهداشتی (۱۷ آیتم) جمع­آوری شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از آزمون‌های آماری توصیفی، آزمون دو جمله­ای فریدمن و با استفاده از نرم‌افزار تحلیل آماری SPSS نسخه ۲۵ در سطح معناداری 05/0 انجام گرفت.
یافته‌ها: میانگین سنی نمونه­های پژوهش 8/۹±۵۶/29 سال، میانگین سابقه کاری ۵۴±36/۵۱ ماه بود، سطح تحصیلات دبیرستان بیش‌ترین فراوانی را داشت (2/۳۶%)، ۹/64% متأهل، 4/۸۹% ساکن شهر، ۸/46% به عنوان فروشنده مشغول به کار بودند. میانگین نمرات متغیر عملکرد 4/5±59/18 و کمی بیش‌تر از مقدار متوسط (عدد 17) و میانگین متغیر آگاهی 9/2±48/25 و بسیار بیش‌تر از مقدار متوسط (عدد 15) بوده است.
نتیجه‌گیری: با توجه به اهمیت پیش‌گیری و کنترل این اپیدمی و قطع زنجیره انتقال عفونت باید مداخلات آموزشی مناسب جهت افزایش آگاهی و عملکرد جهت تک تک افراد جامعه و به خصوص افراد دخیل در تهیه و توزیع مواد غذایی طراحی و اجرا شود.
 
متن کامل [PDF 280 kb]   (93 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مراقبت‌هاي پرستاري
انتشار: 1399/12/18 | انتشار الکترونیک: 1399/12/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله حیات می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 All Rights Reserved | Journal of hayat

Designed & Developed by : Yektaweb