دوره 6، شماره 2 - ( 3-1379 )                   برگشت به نسخه مرتبط | برگشت به فهرست نسخه ها

monjamed Z, Khosravi K, Babaei G, Jalali Nia S. Assessing patients' know ledge, attitude and practice with coronary artery diseases and one of their family's member about theraputic regimen advises. Journal of Hayat 2000; 6 (2) :15-23
منجمد زهرا، خسروی خدیجه، بابائی غلامرضا، جلالی نیا سیده فاطمه. بررسی میزان آگاهی، نگرش و عملکرد بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر، مراجعه کننده به درمانگاههای قلب و عروق بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران و یکی از اعضای خانواده آنان، نسبت به رژیم های درمانی توصیه شده سال 1375. حیات. 1379; 6 (2) :15-23

این پژوهش، یک مطالعه توصیفی بوده که با هدف تغییر میزان آگاهی، نوع نگرش و نحوه عملکرد بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر و یکی از اعضای خانواده آنان نسبت به رژیم های درمانی توصیه شده، در درمانگاههای قلب و عروق وابسته به علوم پزشکی تهران و خدمات بهداشتی درمانی تهران انجام گرفته است. در این پژوهش، 50 نفر بیمار مبتلا و 50 نفر از اعضای خانواده آنان، بطور تصادفی ساده انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار گردآوری در این بررسی، دو پرسشنامه بوده است. یک پرسشنامه جهت پاسخگویی بیمار و دیگری مربوط به یکی از اعضای خانواده بیمار که هر دو مشتمل بر چهار بخش و شامل: اطلاعات و مشخصات فردی، سؤالات مربوط به آگاهی، نگرش و سؤالات عملکرد، تنظیم گردید. پس از جمع آوری داده ها، میزان آگاهی، نوع نگرش و چگونگی عملکرد بیماران و یکی از اعضای خانواده آنان، بطور جداگانه تعیین و ارتباط بین متغیرهای آگاهی، نگرش و عملکرد با هم و سپس ارتباط متغیرهای پژوهش در بیماران با خانواده آنان مورد سنجش قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که اکثریت بیماران و خانواده آنان، دارای آگاهی بالا و نگرش مثبت نسبت به رژیم های درمانی توصیه شده هستند و اکثریت بیماران، دارای عملکرد مطلوب ولی اکثریت خانواده آنان، دارای عملکرد نامطلوب بوده اند. همچنین یافته ها، گویای آن است که وضعیت تأهل با میزان آگاهی و نوع نگرش، وضعیت تأهل و داشتن آموزش قبلی و کسب آموزش از مجموعه منابع با نحوه عملکرد و میزان آگاهی، نوع نگرش در بیماران، دارای ارتباط معنی داری می باشند. همچنین نتایج نشان داد که وضعیت تحصیلی با نوع نگرش نحوه عملکرد با نوع نگرش در اعضای خانواده بیماران نیز، دارای ارتباط معنی دار هستند.

واژه‌های کلیدی: رژیم های درمانی
انتشار: 1392/5/12 | انتشار الکترونیک: 1392/5/12