دوره 7، شماره 1 - ( 2-1380 )                   برگشت به نسخه مرتبط | برگشت به فهرست نسخه ها

Parsa yekta Z, Rezai pour A, Faghihzadeh S, Rassouli M. Survey incidence of nosocomial pneumonia resultingfrom aspiration amony the hospitalized patients in the ntensive care unit of Tehran University of medical sciences in 1999. Journal of Hayat 2001; 7 (1) :4-13
پارسا یکتا زهره، رضایی پور افسر، فقیه زاده سقراط، رسولی مرجان. بررسی بروز پنومونی بیمارستانی ناشی از آسپیراسیون در بیماران بستری در ‏بخشهای مراقبت ویژه در سال 1378. حیات. 1380; 7 (1) :4-13

پژوهش حاضر ، مطالعه ای توصیفی و تحلیلی است که با هدف تعیین پنومونی بیمارستانی ‏ناشی از آسپیراسیون و متعاقب آن بروز پنومونی بیمارستانی (با هر منشاء دیگر به جز ‏آسپیراسیون) در بیماران بستری در بخشهای مراقبت ویژه بیمارستانهای دانشگاه علوم ‏پزشکی تهران (بخشهای ویژه جنرال و مغز و اعصاب) در سال 1378 انجام شده است . ابزارگردآوری داده ها : نوار گلوکز اکسیداز ، آزمایشهای خون ، ترمومتر ، رادیوگرافی قفسه ‏سینه ، کشت ترشحات لوله تراشه و برگه ثبت اطلاعات بودند . پژوهش بر روی 80 نمونه به روش نمونه گیری آسان انجام گرفت . واحدهای پژوهش بر ‏حسب روز شروع گاواژ به دو دسته (گروه اول 50 نفر از روز اول اتصال به ونتیلاتور و گروه دوم ‏‏30 نفر از روز دوم اتصال به ونتیلاتور) تقسیم شدند . پس از 5 ماه نمونه گیری ، بروز نقطه ای پنومونی بیمارستانی با آسپیراسیون 2/31% و ‏برآورد فاصله ای آن %21<(‏Π‏ )‏Π‏>11% گزارش گردید . نتایج پژوهش نشان داد که باقی ماندن لوله بینی - معدی و گاواژ زودرس بیماران تحت ‏ونتیلاتور می توانند عوامل مؤثری در تسریع بروز علائم و نشانه های پنومونی آسپیراسیون ‏محسوب گردند . به علاوه بیشترین ارتشاح ریوی در لوب فوقانی ریه راست ایجاد شده بود . ‏لذا می توان تصورکرد که بیماران به هنگام آسپیراسیون بیشتر در وضعیت خوابیده به پشت ‏قرار داشته اند.
انتشار: 1392/5/16 | انتشار الکترونیک: 1392/5/16