دوره 10، شماره 2 - ( 2-1383 )                   برگشت به نسخه مرتبط | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nasl Seraji J, Dargahi H. Use of Disaster Management Computerized Simulation System in a teaching hospital of Tehran University of Medical Sciences. Journal of Hayat 2004; 10 (2) :71-78
URL: http://hayat.tums.ac.ir/article-1-271-fa.html
نسل سراجی جبرائیل، درگاهی حسین. استفاده از شبیه‌سازی رایانه‌ای در مدیریت حوادث غیرمترقبه در یکی از بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران. حیات. 1383; 10 (2) :71-78

URL: http://hayat.tums.ac.ir/article-1-271-fa.html


چکیده:   (9049 مشاهده)

مقدمه: آماده‌سازی مقابله با بحران در بیمارستان‌ها در هنگام بروز حوادث غیر مترقبه یکی از خط مشی‌ها و عملکردهای مهم در سیستم مراقبت‌های بهداشتی درمانی هر کشور به حساب می‌آید. استفاده از فن‌آوری‌ها و بهره‌گیری از روش‌های شبیه‌سازی رایانه‌ای به منظور پیشگیری و آمادگی قبلی در راه مقابله با این نوع حوادث مؤثر و کمک‌کننده است.
روش کار: در این پژوهش نرم‌افزار رایانه‌ای شبیه‌ساز SIMAN/ARENA در مدیریت حوادث غیر مترقبه در یکی از بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران مورد استفاده قرار گرفت. با استفاده از سیستم مدیریت اطلاعات، از مدیریت بیمارستان اطلاعات مربوط به شاخص‌های مورد نیاز مانند تعداد نیروی انسانی، تعداد و نوع وسایل و تجهیزات، مدت زمان هر یک از عمل‌های جراحی، تعداد اتاق‌های عمل، تعداد کارکنان اتاق عمل، تسهیلات تصویربرداری، وضعیت و امکانات بخش‌های اورژانس و خوابگاهی، به همراه تعداد دیگری از شاخص‌ها دریافت و به صورت ورودی در رایانه ثبت گردید. دو گروه شامل گروه شبیه‌سازی و گروه کارکنان وظیفه هدایت و رهبری تمرین شبیه‌سازی رایانه‌ای را به عهده داشتند که آموزش‌های لازم به هر دو گروه از قبل داده شده بود.
یافته‌ها: در این تمرین رایانه‌ای، گروه شبیه‌سازی نوع حادثه غیر مترقبه از قبل طراحی شده را اعلام کرده و شرایط داخل و خارج بیمارستان را در حالت مزبور شبیه‌سازی نموده و گروه کارکنان نیز توانستند با استفاده از این نرم افزار مشکلات پیشامده و معابر مسدود شده را در مناطق مختلف بیمارستان شناسایی نموده و با این شرایط در حالت تعامل قرار گیرند و تصمیم‌گیری‌های لازم و ضروری را در برخورد با این حوادث به نمایش بگذارند.
نتیجه‌گیری: روش شبیه‌ساز رایانه‌ای قادر است تا در سایر بیمارستان‌های ایران به منظور آماده‌سازی در مقابله با حوادث غیر مترقبه به کار رود.

متن کامل [PDF 200 kb]   (3300 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مراقبت‌هاي پرستاري
انتشار: 1392/5/20 | انتشار الکترونیک: 1392/5/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به حیات می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb