مقدمه:توسعهی حرفهای جزء ضروری سازمانهای یادگیرنده است. هدف مطالعه حاضر، ارتقاء پژوهش، ایجاد رقابت، تقویت نظام گردآوری دادهها، شناسایی اولویتهای تحقیقاتی پرستاری و مامایی، افزایش دانش در زمینه توسعه منابع اطلاعاتی بهداشتی بوده است. جهت توسعه عملکرد حرفهای اعضاء هیأت علمی دانشکده پرستاری و مامایی تهران، این مطالعه در قالب یک تحقیق عملکردی در چهار مرحله به اجرا در آمد.
مواد و روش کار: تحقیق عملکردی نوعی از تحقیقات و مبتنی بر این فلسفه است که شخص محقق نبایستی به صورت مجزا از مردم مورد مطالعه کار تحقیق را پیش ببرد یعنی با توانمندسازی کسانی که قسمتی از فرآیند عملیات به شمار میروند، به آنان فرصت میدهد تا خود عامل حل مشکلات دنیای واقعیشان بشوند لذا روشی چند منظوره برای جمعآوری دادهها از افراد ذینفع مورد استفاده قرار گرفت. فرآیند تغییر شامل مراحل زیر بود: واضحسازی مشکل در سطوح فردی و سازمانی، تشریح فرآیند گسست تحقیق و عملکرد، افزایش دانش فردی و حرفهای در قالب کارگاهها و کلاسهای دورهای، توسعه تغییر فرهنگی و کار مشارکتی.
یافتهها: آمار توصیفی و روشهای ارزشیابی عملکرد اثربخشی روش را نشان داد. افزایش تعداد افرادی که دورههای آموزش روش تحقیق مقدماتی، متوسطه، پیشرفته و مقالهنویسی را گذراندهاند، افزایش تعداد طرحهای ارایه شده به شورای پژوهشی دانشکده و تعداد طرحهای مصوب در دانشگاه، افزایش میزان شرکت اساتید در کنگرههای خارجی به بیش از سه برابر و سیر صعودی چاپ مقالات در مجلات معتبر داخلی و خارجی بیانگر این اثربخشی است.
نتیجهگیری: با وجود پیشرفت قابل ملاحظه در توانمندی اعضاء، پیشنهاد میگردد تا بر اساس کاستیهای موجود در طرح حاضر، مرحله دوم مطالعه طراحی و اجرا گردد و مواردی از قبیل دورههای زبان انگلیسی، آمار حیاتی، پژوهش در آموزش نیز در برنامه گنجانده شود تا مفهوم ارتقاء پژوهش عملیاتی گردد. قطعاً زمان و هزینه بیشتری برای تداوم چنین طرحهایی در یک محیط دانشگاهی پویا مورد نیاز است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |