دوره 12، شماره 3 - ( 4-1385 )                   برگشت به نسخه مرتبط | برگشت به فهرست نسخه ها

Mirzaaghaee F, Moinfar Z, Eftekhari S, Karimi Khezri M, Mazidi M, Aliramezani M et al . The amount of knowledge in Iranian female adolescents student about osteoporosis and its risk factors. Journal of Hayat 2006; 12 (3) :43-50
میرزا آقایی فرزانه، معین‌فر زینب، افتخاری سحر، کریمی خضری مرضیه، مزیدی مونا، علیرمضانی مریم و همکاران.. میزان آگاهی دانش‌آموزان دختر دبیرستانی از بیماری پوکی‌استخوان و عوامل مؤثر بر آن. حیات. 1385; 12 (3) :43-50

زمینه و هدف:استئوپروز بیماریی است که در آن توده استخوانی بدن به تدریج از بین می‌رود و شایع‌ترین و جدی‌ترین عارضه آن شکستگی هیپ می‌باشد. از آنجا که گروه دختران نوجوان جمعیت پرخطر را تشکیل می‌دهند، هدف ما از این مطالعه بررسی میزان آگاهی دانش‌آموزان دختر دبیرستانی از بیماری پوکی استخوان و عوامل مؤثر بر آن بود
روش بررسی: در این مطالعه مقطعی که بر اساس یک پرسشنامه طراحی شده 31 سؤالی انجام شد، 1000 دختر نوجوان دبیرستانی که در 6 دبیرستان دولتی شهر تهران مشغول به تحصیل بودند به روش نمونه‌گیری تصادفی انتخاب شدند. پس از تکمیل پرسشنامه‌ها داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از نرم‌افزار SPSS و بر اساس آزمون کای‌اسکوئر و تی تست مورد تحلیل آماری قرار گرفت.
یافته‌ها: بر اساس 22 پرسش بررسی‌کننده آگاهی، میزان آگاهی 8/40% دانش‌آموزان در سطح مطلوب بود. از میان 10 عامل مفروض مورد بررسی، تنها بین شغل پدر و آگاهی دانش‌آموزان ارتباط آماری معنادار (049/0=p) مشاهده شد، به طوری که میزان آگاهی در بین دانش‌آموزانی که پدرشان شغل غیر وابسته به پزشکی داشتند، بیشتر از دانش‌آموزانی بود که پدرشان شغل‌های وابسته به پزشکی داشتند.
نتیجه‌گیری: به طور کلی میزان آگاهی در دختران دانش‌آموز مورد مطالعه در مورد عوامل مؤثر بر این بیماری از قبیل تأثیر جنس، نژاد، سیگار، آفتاب، ورزش، یائسگی و همچنین عوارض آن و... بسیار کم و محدود بود.

واژه‌های کلیدی: آگاهی، دختران نوجوان
انتشار: 1392/5/22 | انتشار الکترونیک: 1392/5/22