زمینه و هدف:چگونگی بهکارگیری احتیاطهای استاندارد و رعایت اصول تزریق ایمن توسط پرستاران دارای اهمیت میباشد. این بررسی به منظور تعیین سطح بهکارگیری روشهای تزریق ایمن توسط پرستاران انجام شده است.
روش بررسی: این بررسی یک مطالعه توصیفی است. جمعیت مورد مطالعه گروه پرستاران شاغل در بخشهای اورژانس بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی تهران به تعداد ۸۵ نفر بودند. از روش تمام شماری برای انتخاب نمونهها استفاده گردید. ابزار گردآوری دادهها شامل یک برگه مصاحبه و سه برگه مشاهده بود و از آزمونهای آماری t و ضریب همبستگی پیرسون و نرمافزار SPSS برای تجزیه و تحلیل دادهها استفاده شده است.
یافتهها: نتایج نشانگر آنست که بیشترین درصد (۶/۷۰%) واحدهای مورد مطالعه مؤنث، اکثریت (۶۰%) در گروه سنی ۳۰- ۲۳، ۶/۹۷% دارای مدرک تحصیلی لیسانس، ۳/۵۵% دارای سابقه کار بالینی زیر ۵ سال و همچنین ۸۰% دارای سابقه کار کمتر از ۵ سال در بخش اورژانس بودهاند. ۳/۷۵% دوره بازآموزی کنترل عفونت را نگذرانده و ۴/۸۲% دارای نوبت کاری «در گردش» بودند. بیشترین درصد واحدهای مورد بررسی در نحوه بهکارگیری روشهای تزریق ایمن در حین آمادهسازی، در حین تزریق و پس از تزریق به ترتیب ۴/۴۹%، ۸/۵۱% و ۳/۵۵% در وضعیت مطلوب قرار داشتند. همچنین بین امتیازات به دست آمده از نحوه بهکارگیری روشهای تزریق در حین تزریق با جنس (۰۰۲/۰ =p) و بین بهکارگیری روشهای تزریق ایمن حین آمادهسازی و حین تزریق و حین آمادهسازی و پس از تزریق (به ترتیب ۰۰۱/۰>p، ۰۰۱/۰=p) همبستگی معناداری وجود دارد.
نتیجهگیری: در مجموع نحوه بهکارگیری روشهای تزریق ایمن توسط واحدهای مورد مطالعه تا ۵۰% نمونهها مطلوب بود اما از آنجایی که تقریباً نیمی از نمونههای مورد بررسی دارای عملکرد نسبتاً مطلوب و نامطلوب بودهاند انتظار میرود ۱۰۰% پرستارانی که در امر تزریق دخالت دارند، روشهای تزریق ایمن را به کار گیرند
زمینه و هدف: دستان مراقبان بهداشتی از جمله پرستاران از عوامل مهم انتقال میکروارگانیزمها و عفونتهای بیمارستانی است. این مطالعه با هدف بررسی آگاهی، باور و عملکرد پرستاران در زمینه بهداشت دست صورت گرفته است .
روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی است. کلیه پرستاران شاغل در بخشهای بستری سه بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی لرستان شامل ۲۸۲ نفر در مطالعه شرکت داده شدند. گردآوری دادهها در سال ۱۳۹۱ با استفاده از فرم مشخصات جمعیتشناختی، پرسشنامه مطلوبیت اجتماعی، پرسشنامههای آگاهی، باور و عملکرد پرستاران در مورد بهداشت دست صورت گرفت. برای تجزیه و تحلیل دادهها از آمارهای توصیفی و استنباطی ( t مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه، و ضریب همبستگی پیرسون) در نرمافزار رایانهای SPSS v,۲۱ استفاده و سطح معناداری ۰۵/۰ p< در نظر گرفته شد .
یافتهها : میانگین نمره آگاهی، باور و عملکرد پرستاران در مورد بهداشت دست به ترتیب ۰۰/۲ ± ۶/۴، ۴۰/۰ ± ۸/۳ و ۵۰/۰ ± ۳۳/۴ بود. نتایج این مطالعه نشان میدهد که رعایت بهداشت دست بعد از تماس با بیمار و انجام مداخلات، بیشتر از قبل از تماس با بیمار میباشد. همچنین ا رتباط مثبت و معناداری بین عملکرد پرستاران در موقعیتهای نیازمند رعایت بهداشت دست و باور آنها در مورد بهداشت دست وجود دارد .
نتیجهگیری: براساس نتایج این مطالعه آگاهی پرستاران در مورد بهداشت دست کم بوده و بهداشتی کردن دست در موقعیتهای مختلف به صورت مطلوبی صورت نمیگیرد. بسیاری از پرستاران باور منفی در مورد بهداشتی کردن دست دارند. براساس نتایج این مطالعه لزوم انجام پژوهش در جهت افزایش آگاهی و بهبود باور و عملکرد پرستاران در مورد بهداشت دست تأکید میشود .
صفحه ۱ از ۱ |
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به حیات می باشد.
طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق
© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0
Designed & Developed by : Yektaweb