۳ نتیجه برای سندرم حاد کرونری
لیلا علیخواه، محسن کوشان، موسیالرضا تدینفر، رحیم اکرمی، نرجس حشمتیفر، صدیقه رستاقی،
دوره ۲۵، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۸ )
چکیده
زمینه و هدف: بسیاری از بیماران قلبی عروقی در بدو ورود به بخش مراقبت ویژه قلبی درجات مختلف اضطراب را تجربه میکنند که اثرات نامطلوبی بر روند بهبودی این بیماران دارد. سندرم اضطراب در این بیماران خطر مرگ را تا سه برابر افزایش میدهد. هدف مطالعه حاضر تعیین تأثیر مداخله پرستاری مراقبت حمایتی بر اضطراب بیماران مبتلا به سندرم حاد کرونر در بدو ورود به بخش مراقبتهای ویژه قلبی است.
روش بررسی: در این مطالعه کارآزمایی بالینی، ۷۴ بیمار مبتلا به سندرم حاد کرونری بستری در بخش مراقبت ویژه قلبی مرکز آموزشی درمانی واسعی سبزوار در سال ۱۳۹۵ به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند و با روش تخصیص تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. گروه کنترل مراقبتهای معمول بخش و گروه مداخله علاوه بر آن، مداخلات مبتنی بر برنامه حمایت پرستاری در سه بعد اطلاعاتی، عاطفی، فیزیکی دریافت کردند. پرسشنامه اضطراب بک قبل و بعد مداخله در هر دو گروه تکمیل شد. دادهها با استفاده از آزمونهای آماری منویتنی و تیمستقل در نرمافزار SPSS نسخه ۱۶ تحلیل شد.
یافتهها: قبل از مداخله اختلاف معناداری بین نمره اضطراب بیماران در گروه مداخله و کنترل مشاهده نشد (۱۶۲/۰=p). اما بعد از اجرای مداخله نمره اضطراب گروه مداخله نسبت به گروه کنترل کمتر بود (۰۲۳/۰=p).
نتیجهگیری: براساس نتایج این مطالعه، مداخله پرستاری مراقبت حمایتی باعث کاهش اضطراب بیماران گروه مداخله نسبت به گروه کنترل شده است. لذا پیشنهاد میشود که برای کاهش سطح اضطراب این بیماران، مداخله یاد شده، استفاده شود.
ثبت کارآزمایی بالینی: IRCT۲۰۱۵۱۲۳۰۲۵۷۶۷N۱
سارا حدادزاده، شهلا ابوالحسنی، غلامرضا نیک راهان، بهروز پورحیدر، مرتضی سدهی،
دوره ۲۶، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۹ )
چکیده
زمینه و هدف: سندرم حاد کرونری شایعترین اختلال قلبی عروقی است. امید و خوشبینی موجب سازگاری و تعدیل اثرات زیانبار خلق افسرده بر پیامد این اختلال میشود. این مطالعه با هدف تعیین تأثیر پیامهای صوتی مبتنی بر روانشناسی مثبتنگر بر امید و خوشبینی مبتلایان به این سندرم انجام گرفته است.
روش بررسی: در این کارآزمایی بالینی تصادفی شاهددار، ۸۴ بیمار مبتلا به سندرم حاد کرونری بستری در بیمارستانهای آموزشی شهرکرد در سال ۱۳۹۷-۱۳۹۶ به روش تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تخصیص یافتند. برای گروه مداخله پیامهای صوتی مبتنی بر روانشناسی مثبتنگر و خودمراقبتی قلبی و گروه کنترل فقط پیامهای خودمراقبتی قلبی در دو مرحله بستری در بیمارستان و ۶ هفته پس از ترخیص اجرا شد. پرسشنامههای جهتگیری زندگی و امید اشنایدر قبل از مداخله، زمان ترخیص، یک و شش هفته پس از اتمام مداخله تکمیل شد. دادهها با آزمونهای کایدو، فیشر و آنالیز واریانس با تکرار مشاهدات با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه ۲۰ تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها: میانگین نمره امید قبل از مداخله و زمان ترخیص بین دو گروه تفاوت آماری معناداری نداشت. اما یک هفته و شش هفته پس از اتمام مداخله بین دو گروه تفاوت آماری معنادار مشاهده شد (۰۰۱/۰>p). همچنین میانگین نمره خوشبینی قبل از مداخله بین دو گروه تفاوت معناداری نداشت اما در مراحل زمان ترخیص (۰۲۷/۰=p)، یک و شش هفته پس از اتمام مداخله تفاوت معنادار دیده شد (۰۰۱/۰>p).
نتیجهگیری: پیامهای روانشناسی مثبتنگر موجب ارتقای امید و خوشبینی در بیماران مبتلا به سندرم حاد کرونری میشود. لذا اجرای این مداخله در کنار سایر درمانها توصیه میگردد.
ثبت کارآزمایی بالینی: IRCT۲۰۱۷۰۹۲۵۳۲۷۶۴N۴
منیر نوبهار، راهب قربانی، فاطمه آلبویه،
دوره ۲۸، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۴۰۱ )
چکیده
زمینه و هدف: درد قفسه سینه از علایم اصلی سندرم حاد کرونری و اختلالات خواب از مشکلات شایع این بیماران است. هدف این مطالعه تعیین اثر زردچوبه بر درد قفسه سینه و کیفیت خواب بیماران سندرم حاد کرونری بود.
روش بررسی: این کارآزمایی بالینی سه سوکور روی ۲۷۰ بیمار در بخش مراقبتهای عروق کرونر بیمارستان کوثر سمنان سال۱۴۰۰-۱۳۹۹ با تخصیص تصادفی در ۳ گروه مداخله، دارونما و کنترل انجام شد. گـروه مداخله قرص ۵۰۰ میلیگرمی زردچوبه و گروه دارونما، قرص ۵۰۰ میلیگرم نشاسته، اویسل و لاکتوز را ساعت ۹ صبح بعد از صبحانه یک بار در روز به مدت ۳ روز دریافت کردند. گروه کنترل مداخلات روزمره دریافت کردند. بررسی درد قفسه سینه با ابزار ارزیابی درد قبل از مداخله و نیم ساعت بعد از مداخله ۳ روز متوالی انجام یافت. کیفیت خواب با پرسشنامه استاندارد کیفیت خواب بیمارستانی سنت ماری، صبح روز اول قبل از مداخله و صبح روزهای دوم و سوم بعد از مداخله ارزیابی شد.
یافتهها: میانگین کاهش شدت درد قفسه سینه روز اول تا سوم بین گروهها تفاوت معناداری نداشت (۰۵/۰p>). اما شدت درد قفسه سینه درون گروه مداخله، دارونما و کنترل تفاوت معناداری داشت (۰۰۱/۰p<). به نحوی که میانگین شدت درد قفسه سینه در روز دوم نسبت به روز اول بستری در سه گروه کاهش یافت (۰۰۱/۰p<). اما کاهش شدت درد قفسه سینه در روز سوم نسبت به روز دوم بستری در سه گروه معنادار نبود (۰۵/۰p>). میانگین نمره کیفیت خواب قبل از مداخله در گروه مداخله از دارونما بیشتر بود (۰۲۱/۰=p)، اما در روز دوم و سوم در مداخله از دارونما (۰۰۱/۰p<) و کنترل کمتر (۰۰۱/۰p<) بود.
نتیجهگیری: نتایج نشان داد در بیماران سندرم حاد کرونری، زردچوبه بر درد قفسه سینه تأثیر معنادار نداشته، اما کیفیت خواب را بهبود بخشیده است. لذا میتوان از زردچوبه جهت بهبود کیفیت خواب این بیماران استفاده نمود.
ثبت کارآزمایی بالینی: IRCT۲۰۱۱۰۴۲۷۰۰۶۳۱۸N۱۴