زمینه و هدف: امروزه اساس ارایه مراقبت در بخش مراقبت ویژه نوزادان، مراقبت خانواده محور است و ارتباط، هسته اصلی مراقبت خانواده محور محسوب میشود. این مطالعه با هدف مقایسه ادراک پرستاران بخش مراقبت ویژه نوزادان و مادران نوزادان بستری از «برقراری ارتباط پرستاران با مادران» انجام یافته است.
روش بررسی: این مطالعه از نوع مقطعی است. ۷۰ مادر نوزاد بستری و ۷۰ پرستار شاغل در بخش مراقبت ویژه نوزادان بیمارستانهای دانشگاهی و تأمین اجتماعی شهر یزد در سال ۱۳۹۴ با نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. پرسشنامههای پژوهش، شامل پرسشنامه جمعیتشناختی مادران و پرستاران و پرسشنامه «ادراک مادران از برقراری ارتباط پرستاران با مادران» و پرسشنامه «ادراک پرستاران از برقراری ارتباط پرستاران با مادران» بود. جهت تجزیه و تحلیل دادهها از آمار توصیفی و آزمون آماری تیمستقل در نرمافزار آماری SPSS v,۱۹، استفاده شد.
یافتهها: میانگین سن در پرستاران ۹۹/۶±۳۶/۳۳ و در مادران ۴۰/۶±۷۷/۲۹ سال بود. میانگین و انحراف معیار نمره ادراک از «ارتباط پرستاران با مادران» در پرستاران ۹۲/۶±۶۹ و در مادران ۹۹/۱۱±۶۶/۵۷ بود آزمون آماری تیمستقل اختلاف آماری معناداری (۰۰۱/۰>p) را از این لحاظ نشان داد.
نتیجهگیری: با توجه به تفاوت موجود بین ادراک پرستاران و مادران از برقراری ارتباط بین پرستاران و مادران، ضروری به نظر میرسد که مداخلاتی در جهت آشناسازی پرستاران با انتظارات مادران از کیفیت و نحوه ارتباط بین پرستار و مادر طراحی و به اجرا گذاشته شود.